Ghid de nuntă (partea 5) - 7 tips & tricks pentru o nuntă perfectă

x
Lasă-ne datele pentru ...
Trimite
Rezervă
x

Când vine vorba de organizarea nunții și a locațiilor de nuntă din București, la Hotel Capital Plaza găsești partenerul perfect pentru o zi memorabilă. 

În ghidul de nuntă pe care vi l-am pregătit am acoperit deja în partea 1 tendințele organizării nunții în 2020, în partea a doua cum alegi locația de nuntă din București perfectă pentru ziua ta cea mare, în partea a 3-a tendințele în materie de coafuri pentru această decadă, iar în cea de-a 4-a parte tendințele în meniuri de nuntă pentru anul 2020.  

 

Astăzi vom discuta despre o serie de tips & tricks esențiale pentru a organiza o nuntă perfectă, cu cât mai puține eforturi și bătăi de cap, pentru ca mirii să se poată bucura doar de părțile pozitive ale organizarii unui astfel de eveniment.

 

La Hotel Capital Plaza vei descoperi locația de nuntă din București potrivită pentru o nuntă modernă, cu detalii de decor chic, un meniu savuros și o echipă de organizare dedicată nevoilor tale. 


 

7 tips & tricks pentru o nuntă perfectă  

Sunt multe aspecte de care să ții cont atunci când îți dorești să ai o nuntă specială și memorabilă și peste 20 de ani, iar de multe ori organizarea ei poate deveni un motiv de stres, în loc să fie unul de bucurie. Am pregătit astăzi 10 sfaturi esențiale care să transforme planificarea evenimentului tău special într-un proces cât mai plăcut și ușor. Astfel, când te vei apropia de momentul pregătirilor, ține cont de aceste tips & tricks și bucură-te de întreaga experiență.

 

#1 Invitații sunt pe primul loc

Începe pregătirile de nuntă cu numărul de invitați, înainte de a stabili locația. Astfel, te vei asigura că locația de nuntă din București are capacitatea perfectă pentru a acomoda oaspeții. Ca regulă, fiecare invitat are nevoie de 20 de mp pentru a fi confortabil. 

 

#2 Ține cont de anotimp și prognoza meteo

Vremea și condițiile meteo pot juca un rol important în succesul nunții tale. Nu ți-ai dori, de exemplu, ca invitații nunții tale de vară să plece mai repede de la eveniment datorită căldurii prea mari, nu-i așa? Pentru o nuntă de vară, ține cont că s-ar putea să ai nevoie de ajutor cu tânțarii și alte insecte sâcâitoare. Dacă de exemplu îți dorești să vă spuneți jurămintele la apus, verifică ora la care apune soarele. Și întotdeauna să ai pregătit un plan B pentru orice condiții meteo neprevăzute.

 

#3 Fii deschis la sugestii

Nu știi niciodată de unde poți primi o sugestie bună pentru nunta ta. De exemplu, fotograful tău de nuntă îți poate spune ce florist are cele mai frumoase aranjamente, la fel cum managerul de nuntă știe cel mai bine ce trupe de muzică pot umple ringul de dans. 

 

#4 Fă-ți un plan de mâncare

Nu uita că echipa ta de nuntă are de asemenea nevoie să mănânce și cu siguranță nu vei vrea să le servești aceleași preparate ca cele din meniul de nuntă - costurile tale vor crește considerabil. Cel mai bine este să discuți cu echipa de catering pentru a acoperi și acest aspect. 

 

#5 Fii focusat în organizare

Este greu să ții legătura cu toate părțile implicate în organizarea nunții tale. Cel mai simplu este să setezi o adresă de email dedicată nunții - te va ajuta să ai toate detaliile la îndemână, într-un singur loc, de la fotograf, la catering, floriști și altele. 

 

#6 Creează un buget flexibil

Atunci când organizezi o nuntă, regula este următoare - 48-50% din buget se va aloca pentru recepție, 8-10% pentru flori, 8-10% pentru ceea ce vei purta la nuntă, 8-10% pentru muzică și entertainment, 10-12% pentru fotografii și video, 2-3% pentru invitații și 2-3% pentru cadouri. Este esențial să aloci 5-10% din buget pentru cheltuieli neprevăzute, precum reprintarea unor invitații greșite, nevoi de croitorie extra, umbrele pentru o zi ploioasă, sau altele.

 

#7 Rezervă camerele necesare la hotel

Imediat ce ai ales data nunții, apucă-te să rezervi camerele de hotel la prețuri cât mai avantajoase. Poți elibera camerele pe care nu le vei umple cu o lună înainte de nuntă.


Sperăm ca aceste informații ți-au fost de folos pentru un proces de organizare al nunții cât mai lin. Vom reveni curând cu cea de-a 6-a parte a ghidului de nuntă. Între timp, echipa de nunți de la Hotel Capital Plaza îți stă la dispoziție - nu ezita să ne contactezi pe adresa e email [email protected].

©2022 Capital Plaza. Toate drepturile rezervate.